LDAP

Questions about the backend functionalities: configuration, user management, course management, ...
Post Reply
zjozef
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Dec 21, 2012 10:00 am

LDAP

Post by zjozef » Mon May 18, 2015 10:51 am

how to set up LDAP for Windows 2008/2012 AD
Does it work at all?
thank's

User avatar
alberto
FormaLms Guru
Posts: 857
Joined: Fri Mar 02, 2012 9:18 am
Contact:

Re: LDAP

Post by alberto » Tue May 19, 2015 9:46 am

Hi zjozef, it usually works, just try it and let us know if you encounter any problem
--------------------------------------------------
Become a CONTRIBUTOR

Support the project for FREE!
www.Elearnit.net

zjozef
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Dec 21, 2012 10:00 am

Re: LDAP

Post by zjozef » Tue May 26, 2015 4:57 pm

ok, it works
thanks

User avatar
alberto
FormaLms Guru
Posts: 857
Joined: Fri Mar 02, 2012 9:18 am
Contact:

Re: LDAP

Post by alberto » Wed May 27, 2015 11:33 am

Thanks for updating us :)
--------------------------------------------------
Become a CONTRIBUTOR

Support the project for FREE!
www.Elearnit.net

deevman
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Apr 12, 2016 5:18 pm

Re: LDAP

Post by deevman » Fri Jan 12, 2018 9:06 pm

alberto wrote:Hi zjozef, it usually works, just try it and let us know if you encounter any problem
please what do enter into the "Username for LDAP users, use $user for the username" field?

deevman
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Apr 12, 2016 5:18 pm

LDAP configuration settings

Post by deevman » Thu Jan 18, 2018 1:34 pm

I need some assistance with setting up LDAP authentication on my Forma installation.
Whenever i enable LDAP settings in my setup and try to login, it loads a blank page.
I have a Win2008 R2 Server DC with AD setup and I would like to know the settings to input in the "Username for LDAP users.." text box.
Unfortunately I have a screenshot but I cannot attach it here.
Your assistance is appreciated.

Thanks

User avatar
max
FormaLms Guru
Posts: 1751
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:41 am

Re: LDAP

Post by max » Thu Jan 18, 2018 1:44 pm

Cattura.JPG
Here's a screenshot of the default settings, with SAMPLE values

By the way: please notice that you can absolutely add attachments, just switch to the full editor when writing and you'll have the possibility to add one or more attachments...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
---------------------
Massimiliano Ferrari
Elearnit - Elearning e Knowledge Management
http://www.elearnit.net
http://www.linkedin.com/in/massimilianoferrari
m.ferrari[at]elearnit.net
http://elearnit.wordpress.com
Skype: m_ferrari_it

Post Reply