links

Please report here problems and bugs
Post Reply
Graeme59
FormaLms User
Posts: 25
Joined: Thu May 05, 2016 6:53 am
Version: forma.lms 1.4.2
Location: UK
Contact:

links

Post by Graeme59 » Wed Nov 16, 2016 10:32 am

Hi,
I have now set up 8 of your fantastic LMS portals with no issues however with the latest I have strange things happening. If I Jump to LMS then click on a course link it will show the contents, if I click My courses then select another course it shows the content of the first link? Sometimes when I select jump to LMS I get the error {"fatal":"Security issue, the request seem invalid ! Try a new login and retry."} (See attached)
If I go to admin area then go Organisation chart it sometimes throws a data error. If I refresh the page it clears the errors it, only happens on this one LMS.
I have checked with my hosting company they say there are no database errors, and these errors don't happen every time. The server is running php 5.6 but I am not getting any php errors showing and my other sites are not showing up this error in the same environment. it is almost as though browsers are not showing latest versions of pages.

Have you come across this before if so is there any fix or suggestions? I have tried changing browsers, Chrome is the biggest culprit.
Is it my hosting company overloading the server and I need to migrate to better hosting? (I cant set up multi domain as its shared hosting i can't point subdomain A records to the ip address its no allowed) Current hosting One.com
Keep up the great work
Graeme
Attachments
cm.jpg

User avatar
max
FormaLms Guru
Posts: 1851
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:41 am

Re: links

Post by max » Wed Nov 16, 2016 11:03 am

Hi Graeme,
thank you for your compliments. The behaviour you describe usually happens when:
- you are on the LMS
- your session times out, but you don't notice it
- you click on something that executes a query, such as clicking on "my courses", or browsing users or courses
- in fact, normally in the end you notice you are logged out

Not sure if this applies to your situation: have you noticed if you are actually logged in when this happens?
Solutions: maybe making your session lifetime last longer could solve the issue.

Let us know

Max
---------------------
Massimiliano Ferrari
Elearnit - Elearning e Knowledge Management
http://www.elearnit.net
http://www.linkedin.com/in/massimilianoferrari
m.ferrari[at]elearnit.net
http://elearnit.wordpress.com
Skype: m_ferrari_it

Graeme59
FormaLms User
Posts: 25
Joined: Thu May 05, 2016 6:53 am
Version: forma.lms 1.4.2
Location: UK
Contact:

Re: links

Post by Graeme59 » Wed Nov 16, 2016 11:25 am

Hi Max
Thanks for getting back to me so promptly?
As far as I know it happens when I am logged in, because data errors disappear when I refresh page. If I had timed out it would throw me back to the log in page. How do I extend my session time?
Cheers
Graeme

Graeme59
FormaLms User
Posts: 25
Joined: Thu May 05, 2016 6:53 am
Version: forma.lms 1.4.2
Location: UK
Contact:

Re: links

Post by Graeme59 » Wed Nov 16, 2016 11:40 am

Hi Max,
Do you want me to send you a login so you can have a look?
Graeme

User avatar
canelli
FormaLms Guru
Posts: 469
Joined: Thu Nov 08, 2012 12:21 pm
Version: forma.lms 2.0
Contact:

Re: links

Post by canelli » Wed Nov 16, 2016 12:13 pm

Hi Graeme
the problem arise only on a site, or on all site you have ?
Cercate nel forum le riposte prima di chiedere. Check the forum before posting
---------------
Claudio Anelli
Joint Technologies - Sistemi avanzati per l'information technology

http://www.joint-tech.com
---------------

User avatar
max
FormaLms Guru
Posts: 1851
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:41 am

Re: links

Post by max » Wed Nov 16, 2016 12:42 pm

Hi Graeme,

here's where you can extend the session lifetime
session lifetime.PNG
---------------------
Massimiliano Ferrari
Elearnit - Elearning e Knowledge Management
http://www.elearnit.net
http://www.linkedin.com/in/massimilianoferrari
m.ferrari[at]elearnit.net
http://elearnit.wordpress.com
Skype: m_ferrari_it

User avatar
max
FormaLms Guru
Posts: 1851
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:41 am

Re: links

Post by max » Wed Nov 16, 2016 12:43 pm

anellic wrote:Hi Graeme
the problem arise only on a site, or on all site you have ?
Only on one of Graeme's 8 installations, so it might be something specific in that LMS
---------------------
Massimiliano Ferrari
Elearnit - Elearning e Knowledge Management
http://www.elearnit.net
http://www.linkedin.com/in/massimilianoferrari
m.ferrari[at]elearnit.net
http://elearnit.wordpress.com
Skype: m_ferrari_it

Graeme59
FormaLms User
Posts: 25
Joined: Thu May 05, 2016 6:53 am
Version: forma.lms 1.4.2
Location: UK
Contact:

Re: links

Post by Graeme59 » Wed Nov 16, 2016 1:06 pm

Hi Claudio,
On all the new sites, I have tried adding two more and am getting the same error on both from fresh installs. When I click on a link it leads me to the previous link this is what I think is throwing up errors.
I have done a video screen capture and added it to this link

http://www.dtasc.co.uk/error/story.html

Cheers
Graeme

Post Reply